31. mai 2011

Ti Tusen Tommeltotter...

I går, ja i går slet jeg virkelig. Det var vel egentlig en slik dag jeg heller skulle sittet rolig og luket ugress!! Det begynte med at symaskina klusset no innmari -det var en nålespiss som hadde kilet seg fast. Deretter, sånn omtrent resten av dagen sydde jeg alt minst to ganger. Etter å ha sprettet opp selvfølgelig. Jeg gjorde alt feil, rette mot vrange, oppned,feil stoffbit...alt det som tenkes kan gjorde jeg feil....det tok aldri slutt...og her er sluttresultatet. Puhh...
Britt og jeg skulle sy denne pungen som har to glidelåslommer og en ytre lomme. Mønsteret heter noe med hamburger.. og det er såvist ikke for nybegynnere. Ei heller for de med bare tommler, slik jeg hadde i går. Tror Britt hørte mer "Å NEI!" enn jeg pratet med henne. (uffa litt hun også) Den første pungen, den med jordbær er både skakk og skjev og har en del andre små skjønnhetsflekker. Den er jo sydd mye mer enn en gang skal jeg si dere. Pung nr to ble nesten perfekt(bare nesten)...noen skjønnhetsfeil der også, pluss at jeg ikke greide å legge glidelåsene samme vei!! Men pytt...
Pungene er ganske rommelige selv om de er små. Plass til både fotoapparat og mobil.
Det blir nok slik at jordbærpungen blir med meg til Bergen i dag...fylt bl.a med mobil og leppestifter ;o)

                              Ha det fint så lenge, jeg går inn i en håndsømsperiode nå...
                                     Sender oppdatering om noen dager ;o))
                                                              Solveig

29. mai 2011

Snow Days on Sunday

Det er søndag!  Klokkene utenfor her har holdt på med bjelleklang i et kvarter nå.(har bl.a en kirke som nabo) Ja ja, passer med litt bjelleklang til arbeidet med Snow Days.
Her er blokk 12 og 14. Ferdig brodert;o))))
Så et bilde av blokkene 12-14 sammensydd:
Akkurat nå holder jeg på å lage hele den øverste raden av teppet. Det må jo være klart for lugarsøm innen et par dager, så jeg må skynde på. Innmari mye småpirk på mange av blokkene så det tar litt tid. Jeg bruker litt tid på utvelgelse av stoffer også, så syrommet mitt ser ut som noen har sluppet inn ei bombe! Jeg roter fælt assa ;o)

Ønsker dere alle en strålende søndag. Her kan vi så vidt skimte noe gult og rundt på himmelen, og ikke kommer det vann derfra heller.
Ut på tur kanskje?


27. mai 2011

Ett-års gaven går til...

20 mai var det ett år siden jeg starta å blogge. I den anledning bestemte jeg meg å gi bort en gave(se her) til en annen blogger, som en takk for all inspirasjon og hygge dere har bidratt med. Takk takk alle sammen, dere er flotte. :o))))))
I følge random.org( er vinneren nr. 9. Altså, telt fra starten blir det da Gunn Monica!
Gratulerer!!! ...........og send meg adressa di er du snill......
Og dere andre...takk for at dere meldte dere på, det blir nok flere sjanser senere ....
                                                        
                                                                 Solveig

26. mai 2011

Matching accessories

Noen som ble overrasket? Nå tror jeg at om det skulle bli noe mer av den jeans'en så må det bli en fingerbøl!
Også denne gangen måtte jeg improvisere da  broderte damer  i det siste har hatt en tendens i til å feste seg på stoffer jeg absolutt har bruk for!!! Regner med at broder-damen ble rimelig fornøyd av å havne på utsiden av en pung. Er ikke sikker på at sydama selv ble fornøyd, men det var nå beste alternativ....tykt å sy var det også..
Sånn! Da er det bare å kle seg i jeansen sin, kamme håret, finne en varm nok jakke,ta på seg passe sko,  heng  nyveska over skuldra.......og sprade en tur i nabolaget...hehe

24. mai 2011

Jeans-lappen i ny veske!

Slik ser min nye hjemmelagde veske ut. Laget i dag!...av mine gamle jeans.
Fin ja??!!  ;o))
I dag har jeg og Britt tilbragt dagen på syrommet mitt og mekka sammen hver vår veske. Det morsomme er at vi har brukt samme mønster, men veskene ble utrolig ulike, men flotte og egenartet på sin måte.
Britt sin ble kjempefin med et mer sofistikert "look", men min som dere ser er av den tøffe typen.  Må nok lage en av den finere utgaven jeg også...etterhvert.
Veska er ikke så veldig stor men har tre rom som dere ser. Den var virkelig morsom å sy.
Jeg har valgt å bruke justerbare stropper som hank. På mønsteret var det hanker av samme stoff som veska.
Og så var jeg  litt i beita for stoff ei stund da jeg tidligere hadde brukt en jeans lapp til å øve meg på Britt brodermaskin. Men når en er i det kreative hjørnet popper ideene opp. Brodermotivet, som er ei dame, ble brukt alikevel den...
Er ikke denne baksida tøff da vel?  Ikke mange som har ei dame i lomma.....
                 
    Har litt stoffrester, lurer på om jeg greier å tyne de til å bli en pung jeg...

                                                                  Solveig

23. mai 2011

Gave fra Australian Homespun

Se hva som lå i postkassa!! 4 meter stoff og 2 mønster! Og et brev...

Det er gevinsten for at jeg "was chosen as the Readers' Showcase winner". Mitt bidrag i magasinet Australian Homespun  kommer i bladet som blir utgitt i juli.
Gjett om jeg da skal blogge den sida......:o)))
Solveig

22. mai 2011

Litt om framdrifta på "Snow Days"

Må  jeg er litt skuffet over meg selv at jeg ikke er kommet lengre på dette prosjektet, men det har vært travelt på jobb, og årstida hemmer jo et hvert pågående syprosjekt. Det er jo så mye annet å henge fingrene i....... ikke sant??!!
Her har jeg sydd sammen blokk 12,13 og 14. Det du ser er blokk 13 som er ferdig brodert. Har så smått begynt på de andre to også. Synes motivene er så koselig å sy, selv om det snø...hehe
                                                  Ha ei fin uke folkens!
                                                               Solveig

Er du blogger? Meld deg gjerne på min GiveAway på innlegget under her...

20. mai 2011

Bloggen ett år!

I dag er det ett år siden jeg  begynte å blogge. Hipp Hipp Hurra!!!
Utrolig så fort tiden har gått, og responsen med masse besøk og alle tiders tilbakemeldinger har vært  overveldende. Dette hadde jeg ikke trodd da jeg nølende skrev mitt første bloggeinnlegg.Tusen tusen takk alle sammen. Neier og bukker og mer til... ;o))
Selvsagt feieres bursdagen med å gi bort en gave(pungen over her , laget i babyfløyel).
Og siden jeg har lyst å takke andre bloggere for inspirasjon over flere år,vil jeg denne gangen at gaven går til en blogger.

Altså er reglene slik:
Du må ha en blogg
Du må skrive en kommentar til dette innlegget innen fredag 27 mai.
                                                        Lykke til :D
                                                         Solveig

15. mai 2011

Baltimore Christmas, blokk 9

Akk o ve, sliter litt med motivasjonen for sying av julemotiv, men greide det denne gangen også:o)).Neste blokk er visstnok på vei...
                                    Ønsker dere alle en trivelig og kreativ uke ;D
                                   -Og Gratulerer med dagen på tirsdag. Ha en flott 17.mai!
                                                             Solveig

13. mai 2011

From jeans to Art

Må skynde meg å blogge mens jeg kan ..LOL
Tenkte å vise frem denne biten av en gammel dongeri-bukse jeg har bearbeidet til å bli rene tekstilkunsten...., synes jeg da ;D
Virkelig morsomt å holde på med dette, det blir nesten som å male bilder for meg(gjorde mye det før) Det ser ut som materialene og trådene er tilfeldig lagt, men det er de ikke. Danderte og jobba en del før jeg fikk det som jeg ville. Helt sant altså. ;)
Overflaten er ujevn og litt bulkete, alt etter materialene og quiltinga. Artig!!
 Planen er et lokk til en veske, eller i det minste settes inn i fronten på en veske. Det gjenstår å se...

Tusen takk til dere som kommenterte på forrige innlegg. Ble beroliget da andre også hadde problemer, Og at det ikke var noe feil med meg. Nå har jeg funnet ut at forsvunnede innlegg blir lagt tilbake igjen.Etterhvert. Det var vist noe med Widget-programmet som laga trøbbel.

                                           Da ønsker jeg Blogger lykke til
                        slik at vi bloggetullinger får blogge i vei - trygt og forutsigbart!

8. mai 2011

Prøvelappene ble til punger

Det går fortsatt i punger her i huset. Lappene etter øvinga med Britts brodermaskin ble brukt fortere enn jeg kunne ane...
På bildet under her ser du bl.a. en veske i gobelin. Liker så godt kattemotivet, og kunne tenkt meg mer av det stoffet. Jeg husker bare ikke hvor jeg kjøpte det...
Egentlig så er jeg vel ikke i 100% pungmodus, for litt arbeid med "Snow Days" har det blitt innimellom. Her er rad 2 klar for påtegning av stitcherymotiv.
Å som jeg gleder meg...... ;D

7. mai 2011

Mer rosa romatikk

Nå måtte jeg bare ta en liten pause i pungsyinga for å blogge denne søte veska.Det var en bit igjen av dette rosa hjemmepreparerte stoffet(effekten vises dårlig på bilder, de grå trådene er sølv),og attpåtil nok til en liten veske.
 20 cm høy, 21 cm målt på den bredeste delen nederst.
Må nok skaffe en lang skulderlenke til denne tror jeg.
Nå holder jeg på å tusle litt med å lage noe av maskinbroderiene jeg laget i går. Ser ut som det blir relativt søtt....nesten litt spennende dette ..

                                            Ha en fortsatt flott helg ;o)

6. mai 2011

En meget sy-relatert dag :o)

I dag har det som overskrifta sier, dreid seg kun om sy"ting". Men produsert noe? Nope!
Denne digre toppen skal bli et dobbelt sengeteppe, men har uforskyldt blitt en DIGER UFO da jeg må flytte ut møbler for å få nok plass til å legge vatt og bakstykke.
(Slike heftelser lager ufo-er !!)
Dagens løsning: Bruke stuegulvet til Britt. Lurt. Nå kan jeg ikke skylde på at toppen ikke er klar for quilting lenger.
Stoffene og mønsteret  kjøpte jeg fra Northern Quilt for ...x år. siden, ikke så lenge det da egentlig... Toppen ble sydd umiddelbart etter jeg fikk pakken i posten. Jeg har lagt til noen flere japanske stoffer og tilføyd noen ekstra rader.
Nå er det bare å bestemme seg for quiltemønster. (bare bare liksom..)

Resten av dagen har jeg sittet ved stuabordet til Britt, bak hennes Janome 9700, altså en broderimaskin. Jeg går jo med drømmer om heve symaskinstandaren til topps..og måtte øve meg litt. Har aldri prøvd meg på maskinbroderi før, og det var jo riktig så artig. Men en en trenger ikke akkurat inneha kreative evner for å sy slike broderi. Trykk på en knapp og pass på. Men jeg koste meg jeg. Og så enkelt!
Her er litt av det jeg greide å trykke frem:
 Takk til Britt som ga meg mat og drikke, og som lot som ingenting da jeg i min barnlighet lot meg rive med, fasinert over symaskinnåla. Som beveget seg opp og ned. Og tryllet frem henrivende motiver.... hehe


Brodering for hånd er nok i en annen klasse og jeg kommer nok ikke til å erstatte det med maskinbroderi. Men noe flott kan en jo lage..jeg vet bare ikke hva ennå.

                                                 God helg, hilsen Solveig


5. mai 2011

Romantisk pung med klemmelås

Med hjemmelaga overflate-tekstur og kjøpte nylonroser ble jo denne kjempesøt. Synes jeg da!  ;o))
Jeg er litt småstressa for tiden, og en av årsakene er at jeg rett og slett ikke har hatt tid til å sy så mye jeg ønsker. Det er nesten slik at jeg prøver å være usosial for å lure meg unna innimellom.....men går det da??!! Niks. Så er det været...det har vært for mye finvær, men jeg blir fortalt at jeg skal ikke klage. (Klager aldri på styggværet)
I ettermiddag skulle jeg jeg sy...tenkte jeg, men dagen har vært trivelig men travel, dermed er  sjansen stor for at syrommet får stå uberørt. Sukk...

                        Ha en fin dag kjære venner, enten det blir sying eller ikke ;o))

3. mai 2011

Kath Kidston-veske

Nå synes jeg det var på tide å få sammen denne veska som fulgte med denne boka. Det er lenge siden jeg gjorde dette impulskjøpet, og ble rimelig skuffet ovet innholdet i boka. Helt sikkert råbra for nybegynnere eller for de som liker helt enkle mønster. Fargene i boka er til trøst lekre og innbydende.
Den var kjempelett å sy, men egenlig skulle den være uten for. Jeg har sydd i både vatt og for. Skikkelig stødig ble den, og nå har jeg ei flott lita sommerveske.

Og en ting til....av en eller grunn har tankene kretset om broderimaskiner siste tiden. Aner ikke hvorfor men har innmari lyst på en.
For meg er alternativene Pfaff Creative Vision eller Janome MC11000. Who is best???
Help...

1. mai 2011

Welcome to Kristiansund and Nordmøre

An invitation for a short visit to my town....... ♥ ♥ ♥ ♥